Restanten van een huis na de bosbranden Reuters

Het dodental van de bosbranden in het noorden van Californië is opgelopen tot vijf. Een 70-jarige overgrootmoeder en twee van haar achterkleinkinderen van 4 en 5 jaar konden niet op tijd wegkomen voor de vlammen, melden Amerikaanse media. Eerder kwamen al twee brandweermannen om het leven.

Zeventien mensen worden vermist, maar volgens de lokale politie fluctueert dat getal omdat er steeds vermisten bij komen en ook weer worden gevonden.

Een ooggetuige en de brandweer vertellen hoe snel het vuur zich verspreidt.

Bosbranden Californië nog niet onder controle

De branden woedden vooral in de omgeving van de stad Redding. Meer dan 38.000 mensen hebben hun huis moeten verlaten vanwege de branden en de autoriteiten sluiten niet uit dat nog meer mensen geëvacueerd moeten worden. Inmiddels woedt er brand in een gebied van bijna 33.000 hectare, ongeveer twee keer het eiland Texel. Al meer dan 500 gebouwen zijn verwoest. Nog eens 5000 gebouwen worden door het vuur bedreigd.

Zo'n 3400 brandweermannen en zeventien blushelikopters zijn ingezet om het vuur te bestrijden. Waarschijnlijk is de brand ontstaan nadat een kapot voertuig vlam had gevat.

Er woedt brand in een gebied van bijna 330 vierkante kilometer AFP

STER reclame