Max Verstappen na de Grand Prix van Duitsland
NOS Sport

Zeperd voor Verstappen in verregende kwalificatie Hongarije

Max Verstappen heeft zaterdag een teleurstellende kwalificatie gereden. De Nederlander van Red Bull start zondag bij de Grand Prix van Hongarije vanaf de zevende plaats.

Verstappen moest bij de verregende kwalificatie liefst zes rijders voor zich dulden. Lewis Hamilton (Mercedes) start van pole. Zijn teamgenoot Valtteri Bottas start ook vanaf de eerste rij.

De twee Ferrari's (Kimi Raikkonen en Sebastian Vettel) beginnen zondag van respectievelijk P3 en P4. Ook Carlos Sainz (Renault) en Pierre Gasly (Toro Rosso) klokten een snellere tijd dan Verstappen.

Daniel Ricciardo schiet over de kletsnatte baan in Hongarije

Verstappen kwam soepeltjes de eerste twee kwalificatierondes door en zette in Q3 als eerste een tijd neer. Op de natte baan, wat hem normaliter juist ligt, kon hij in Q3 niet toeslaan.

Hij werd voorbijgestoken door de Ferrari's, de Mercedessen, Sainz en Gasly. In zijn laatste ronde wist de Nederlander zich niet te verbeteren en moest hij genoegen nemen met plek 7.

"Het liep gewoon niet"

Na afloop was Verstappen duidelijk voor de camera van Ziggo Sport. "Het liep gewoon niet. Geen grip en dan houdt het op in de regen."

Vooruitkijkend naar de race van zondag zei Verstappen zijn kansen somber in te zien. "Vijfde. Ik denk dat we dat wel met de strategie goed kunnen maken."

Ook wanneer het weer zou gaan regenen denkt Verstappen niet dat hij veel verder zal komen. "Op dit moment hoeft het voor mij niet te regenen hoor. We zijn niet snel genoeg", was hij resoluut.

Ricciardo mist Q3

Verstappens ploeggenoot Daniel Ricciardo beleefde helemaal een dramatische kwalificatie. De Australiër ging minder goed om met de regen.

Waar het hele veld koos voor de ultrasoft-band, ging hij de baan op met een setje soft-banden. Met een 12de tijd wist hij zich moeizaam te plaatsen voor de tweede ronde.

In die tweede kwalificatieronde ging het door met regenen en gleden meerdere bolides van de baan. Ricciardo bleef problemen houden en zette uiteindelijk de dertiende tijd neer. Tot zijn eigen ergernis. "Ik ben aan vakantie toe. Ik wil de auto even niet zien", sprak hij na afloop.

De top-3 van de kwalificatie, Valtteri Bottas, Lewis Hamilton en Kimi Raikkonen (vlnr)

Hamilton: 'Op droog asfalt Ferrari nooit kunnen pakken'

Hamilton was een stuk opgetogener. "We deden alles goed", reageerde de coureur van Mercedes na afloop op de persconferentie.

"Alles draait om timing. Het is heel moeilijk om dit goed te doen. Dat Valtteri (Bottas, red) als tweede start illustreert hoe goed we het vandaag hebben gedaan. Op droog asfalt hadden we Ferrari nooit kunnen pakken."

Dat werd onderschreven door teamgenoot Bottas. "Het is ontzettend makkelijk om in deze omstandigheden strategische fouten en uitglijders te maken. Dit is een heel verrassende 1-2 voor ons. Juist op dit circuit is dat belangrijk omdat inhalen zo lastig is hier."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl