Max Verstappen in actie op de Hungaroring
NOS Sport

Verstappen: 'Goede start is zondag cruciaal'

De eerste trainingen op de Hungaroring hebben Max Verstappen gesterkt in zijn idee dat hij zondag voor iets moois kan zorgen in de Grand Prix van Hongarije.

De Nederlander reed vrijdag naar de derde en de tweede tijd in de trainingen en de verschillen met teamgenoot Daniel Ricciardo in de eerste sessie en Ferrari-coureur Sebastian Vettel in de tweede waren te verwaarlozen. "Ik heb hier een goed gevoel aan overgehouden. Het ging zeker niet slecht", keek Verstappen terug op de eerste dag.

Keihard gevecht

De Nederlander verwacht zaterdag een keihard gevecht in de kwalificatie om polepositie. En daar zal Mercedes, dat vrijdag steeds de derde viool speelde, zich ook weer melden. "Mercedes en Ferrari zijn allebei competitief. We kunnen de auto nog verbeteren, maar ik betwijfel of het voldoende zal zijn voor polepositie", analyseerde Verstappen de trainingen.

De Red Bull-wagens verloren opnieuw terrein ten opzichte van Ferrari en Mercedes op de rechte stukken. "Dat doet hier minder pijn dan op andere circuits. Pole, maar zeker ook een goede start is hier zondag cruciaal", meende de Nederlander, die eerder dit seizoen zegevierde in Oostenrijk.

Tweede rij geen ramp

Verstappens teamgenoot Ricciardo viel hem bij. "De eerste startrij is ons doel. De tweede rij hoeft geen ramp te zijn. Het gaat hier een gevecht tussen drie teams worden. Voor ons is zaterdag het doel niet veel terrein te verliezen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl