AFP
NOS Nieuws

Trump ontkent opnieuw dat hij wist van contact met Russen

President Trump heeft opnieuw ontkend dat hij wist dat leden van zijn campagneteam vlak voor de presidentsverkiezingen contact hadden met een Russische delegatie. Die zou mogelijk belastende informatie kunnen leveren over de Democratische presidentskandidaat Hillary Clinton.

Nieuwszender CNN berichtte gisteren dat Trumps voormalige advocaat Michael Cohen heeft gezegd dat Trump wist van de ontmoeting, waar ook zijn zoon Donald jr. bij aanwezig was. Cohen zou hierover een verklaring willen afleggen tegenover de speciale aanklager Robert Mueller. Die leidt een onderzoek naar de mogelijke beïnvloeding door de Russen van de Amerikaanse presidentsverkiezingen in november 2016.

In de tweet ontkent Trump dat hij wist dat zijn zoon Donald met enkele andere leden van zijn campagneteam sprak met de Russen. Eerder hebben Trump, zijn zoon en hun advocaten herhaaldelijk gezegd dat Trump pas hoorde van de ontmoeting in de Trump Tower toen The New York Times er vorig jaar over schreef.

Volgens Donald Trump jr. heeft hij de Russen inderdaad gesproken, maar concludeerden beide partijen al snel dat de ontmoeting weinig kon opleveren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl