NOS Nieuws

Iran 'niet onder de indruk' van harde woorden Trump

Iran heeft gereageerd op de harde uitlatingen van president Trump aan het adres van zijn Iraanse ambtgenoot Rohani. In een tweet met alleen hoofdletters waarschuwde hij president Rohani gisteren niet de VS te bedreigen.

De Iraanse minister van Buitenlandse Zaken Zarif reageerde op Twitter in een soortgelijke stijl, met de eerste zin in kapitalen.

"We zijn niet onder de indruk: de wereld heeft een paar maanden geleden zelfs erger gebral gehoord. En Iraniërs horen het - zij het op een meer beschaafde manier - al 40 jaar", verwees Zarif naar de slechte relatie tussen de VS en Iran sinds de islamitische revolutie in 1979.

"We zijn er al millennia en hebben wereldrijken zien vallen, inclusief ons eigen, dat langer standhield dan sommige landen. Wees voorzichtig". Met die laatste opmerking kopieerde hij de laatste zin in Trumps tweet.

Zarif reageerde op een tweet van Trump aan het adres van Rohani. De Amerikaanse president reageerde op zijn beurt op een speech van Rohani dit weekend, waarin hij stelde dat een strijd met Iran op "de moeder aller oorlogen" kan uitlopen. Hij voegde eraan toe dat Trump "spijt zal krijgen" als hij Iran blijft uitdagen.

"Bedreig de VS nooit meer, anders zul je de gevolgen ervaren zoals maar weinigen in de geschiedenis hebben gedaan", twitterde Trump. "We zijn geen land meer dat zich achter jouw krankzinnige teksten van dood en verderf schaart. Wees voorzichtig!"

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl