Malcom heeft gescoord voor Bordeaux
NOS VoetbalAangepast

Verwarring bij AS Roma-fans: aanwinst Malcom zit niet in vliegtuig

AS Roma dacht zijn volgende aanwinst van deze zomer binnen te hebben. Flankaanvaller Malcom zou - mits hij de medische keuring ging doorkomen en persoonlijk overeenstemming zou bereiken met de club - de gelederen van de Romeinen versterken.

Maar plots is er een kink in de kabel gekomen. Volgens Sky Sports heeft Bordeaux, de huidige club van de 21-jarige Braziliaan, Malcom ervan weerhouden naar de Italiaanse hoofdstad af te reizen, omdat inmiddels ook Barcelona belangstelling heeft getoond voor de buitenspeler.

In Rome was dat nieuws nog niet doorgedrongen. Honderden fans stonden op het vliegveld te wachten om de nieuwe aankoop te verwelkomen.

Malcom speelt sinds januari 2016 voor FC Girondins de Bordeaux. Het afgelopen seizoen maakte hij in de Franse League 1 twaalf doelpunten in 35 wedstrijden. Voor zijn overstap naar Frankrijk voetbalde hij in zijn vaderland voor Corinthians.

De linksbenige Malcom zou bij AS Roma een concurrent zijn voor Justin Kluivert, die onlangs Ajax verruilde voor de club waar ook Kevin Strootman en Rick Karsdorp onder contract staan.

Volgens Italiaanse media zou Roma 37 miljoen euro betalen voor Malcom. Bordeaux is volgens Franse media in afwachting wat Barcelona te bieden heeft.

Doelman

Robin Olsen is wel in Rome gearriveerd. De Zweedse doelman van FC Kopenhagen is de beoogd opvolger van de naar FC Liverpool vertrokken Braziliaan Alisson.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl