Justin Kluivert ANP Pro Shots

Ajax en AS Roma hebben overeenstemming bereikt over de transfer van Justin Kluivert naar de Italiaanse club. Met de transfer is een bedrag van 17,25 miljoen euro gemoeid. De transfersom kan volgens Ajax via bonussen en een doorverkooppercentage oplopen naar maximaal 22,75 miljoen.

Kluivert had een contract tot 2019 bij Ajax, maar weigerde na maandenlange speculaties zijn contract te verlengen. De buitenspeler, die wordt begeleid door zaakwaarnemer Mino Raiola, twijfelde aan de intenties van de clubleiding van Ajax. Nu heeft Kluivert een vijfjarige verbintenis in Rome getekend.

"Ik voel me fantastisch", zegt Kluivert op de website van AS Roma. "Roma is een fantastische club voor mij. Ik denk dat dat ik bij deze club een grotere en betere speler kan worden. Ik kan hier leuke dingen gaan doen."

'Roma perfecte club om zijn enorme potentie waar te maken'

"Justin is een van de opwindendste jonge spelers in het Europese voetbal", zei Roma's technisch directeur Monchi. "Het was daarom niet makkelijk hem naar Rome te halen, maar Justin denkt dat Rome de perfecte club is om zich te ontwikkelen en zijn enorme potentie waar te maken."

Justin Kluivert, zoon van oud-spits Patrick Kluivert, begon in 2007 in de jeugdopleiding van Ajax en maakte op 15 januari 2017 zijn debuut in het eerste elftal in de eredivisiewedstrijd bij PEC Zwolle (1-3 winst). Hij speelde in totaal 56 officiële wedstrijden in het eerste elftal van Ajax en maakte daarin 13 doelpunten.

STER reclame