De zoekactie is in volle gang
NOS Nieuws

Nog geen spoor van vermiste Koen (17) in Italië, zoekgebied uitgebreid

De autoriteiten in Italië hebben het gebied rond het Gardameer waar gezocht wordt naar de vermiste Koen van Keulen (17) uit Soest verder uitgebreid. De jongen verdween in de nacht van donderdag op vrijdag na een avondje uit. Zijn broer en vrienden stapten een bushalte eerder uit dan Koen zelf. Sindsdien is er niets meer van hem vernomen.

Er werd gezocht in een gebied van zo'n drie vierkante kilometer. Dat wordt nu zes. Volgens de politie is dat omdat er getuigenissen zijn waaruit blijkt dat Koen zich mogelijk naar het noorden heeft verplaatst. Het zoekgebied wordt dan ook noordelijk uitgebreid.

De autoriteiten hebben inmiddels de eerste drie kilometer op land helemaal doorzocht. In een veld is, tussen de eerdere bushalte en de camping, een spiegel gevonden. "Dat zou kunnen duiden op een ongeluk waarbij Koen betrokken zou kunnen zijn geweest", zegt correspondent Mustafa Marghadi. "Maar de politie heeft daar tot nu toe geen aanwijzingen voor gevonden na een zoektocht."

In het water moet nog wel een paar keer worden gezocht. De laatste dagen was er slecht weer en daardoor is de stroming van het meer veranderd. Een eventueel lichaam kan zich dan verplaatst hebben. De politie zegt wel nog altijd op zoek te zijn naar een levend persoon.

Naar Koen wordt dag en nacht gezocht. Zo'n 150 mensen, zowel vrijwilligers als mensen van de hulpdiensten, zijn overdag op zoek naar hem. 's Nachts gaat het om een kleiner groepje mensen. Op een parkeerplaats van een van de campings langs het Gardameer hebben zij hun uitvalsbasis. "Ze gaan op iedere aanwijzing af of er een spoor van Koen gevonden kan worden", zegt Marghadi.

Van Koen is nog geen spoor gevonden. Zijn pinpas is niet gebruikt en zijn telefoon staat uit. De aanwijzingen die er zijn, hebben nog tot niets geleid. Zo kwam er gisteravond een politieauto het terrein op met daarin een doos, met daarin een schoen. "Ik hoorde de familie zeggen dat die schoen te klein was om van Koen te zijn", zegt Marghadi. "Het was een heel pijnlijke manifestatie van hoop en vrees: steeds een kleine aanwijzing, en dan toch weer niks."

Koen van Keulen

De politie zoekt op en onder het water met speciale apparatuur en heeft speurhonden ingezet. Ook zijn er Nederlandse speurhonden ingezet: gisteravond kwam de eerste Nederlandse speurhond met een begeleider aan. Rond het middaguur komen naar verwachting nog twaalf honden en hun begeleider aan in Italië.

De vermissing van Koen is in de omgeving het gesprek van de dag. Marghadi: "Als ik ergens een flesje water haal, dan kom je Nederlanders tegen die aan de eigenaar van de winkel vragen of er al nieuws is over Koen."

De locaties van de plek van het nachtfestival, de camping waar Koen verbleef en de halte waar hij zou zijn uitgestapt bij benadering

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl