NOS NieuwsAangepast

Italiaanse politie houdt alle opties open bij zoektocht Koen

Bij de zoektocht naar de vermiste Koen van Keulen in Italië is nog geen spoor van de 17-jarige jongen gevonden. De Italiaanse politie sluit geen enkel scenario uit en zoekt in de buurt van het Gardameer waar de jongen uit Soest in de nacht van donderdag op vrijdag voor het laatst is gezien.

De politie zoekt in een straal van 3 kilometer rond de bushalte waar Koen 's nachts zou zijn uitgestapt. Koens broer en vrienden stapten uit bij de camping waar ze verbleven maar Koen zou pas bij een volgende bushalte zijn uitgestapt omdat hij in gesprek was met mensen in de bus. Ze kwamen kort na 02.00 uur terug van een festival.

Volgens de politie wordt er met zeker 150 mensen naar hem gezocht:

  • Familie
    Koen van Keulen

Koen had niet of nauwelijks gedronken: hij had bijna geen contant geld bij zich en heeft die avond voor zes euro gepind.

Volgens NOS-correspondent Mustafa Marghadi heeft Koen zijn telefoon en zijn pinpas sinds zijn verdwijning niet meer gebruikt en geeft dat bij de familie reden tot grote zorg. Marghadi wijst erop dat het overdag zo'n 35 graden is en dat Koen toch wel minstens een flesje water zou moeten hebben gekocht.

Veel aanwijzingen over waar Koen is, heeft de politie voorlopig niet, vertelt Marghadi:

'Koen heeft nog niet gepind en zijn telefoon staat uit'

Gisteravond is een eerste Nederlandse speurhond met begeleider aangekomen om te helpen bij de zoektocht. Zij zijn van de organisatie Dutch Rescue Dogs en zijn meteen aan de slag gegaan. Vandaag volgen nog elf honden en begeleiders van de stichting reddingshonden RHWW.

Gisteren vertelde Koens moeder al hoe bezorgd de familie is. "We slapen niet, we eten niet, we drinken alleen maar een beetje water. We zijn alleen maar aan het zoeken en aan het rijden. Het is hier allemaal zo groot." De familie had het plan om na het Gardameer door te rijden naar Kroatië. "Hij wilde daar dolgraag heen."

De locaties van het nachtfestival, de camping en de halte waar hij zou zijn uitgestapt bij benadering

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl