NOS Voetbal

Kluivert: 'Ik zal mensen overtuigen dat ze het fout hebben gezien'

Kluivert wil criticasters' ongelijk bewijzen met zijn voeten

Justin Kluivert is donderdagmiddag in Rome officieel gepresenteerd als speler van AS Roma. "Ik weet dat ik hier een betere speler kan worden", zei de 19-jarige aanvaller in de volgepakte perszaal van de Italiaanse club.

"Hier verwachten ze iets meer van je en dat verlang ik ook van mezelf. Ik ben nog jong", aldus Kluivert, die in het bijzijn van een tolk bijna elke vraag in het Italiaans gesteld kreeg en in het Engels antwoord gaf.

Met voeten spreken

Hij verliet jeugdliefde Ajax afgelopen seizoen na ruim tien jaar en dat werd hem destijds niet door iedereen in dank afgenomen. Te jong, te onervaren en een keuze voor het grote geld. Zo werd Kluiverts overgang naar Italië getypeerd.

"Het is een grote stap. Ik zal de mensen die dit niet hadden verwacht, overtuigen dat ze het fout hebben gezien. Ik zal met mijn voeten spreken."

Onwennig

De bij vlagen onwennig ogende Kluivert ("Hoe zeg je dat in het Engels?") werd achter de tafel vergezeld door technisch directeur Monchi, die hem af en toe met een glimlach en een schouderklopje op z'n gemak stelde.

"Het was niet makkelijk om Justin vast te leggen, omdat vele clubs geïnteresseerd in hem waren", zei Monchi. "Onze eerste kennismaking was heel belangrijk, om Justin te laten zien dat Roma de perfecte club is voor deze fase van zijn loopbaan."

Kluivert: 'Bij Roma verwachten ze iets meer van je'

De Italiaanse pers vroeg onder meer of Kluivert met het oog op de transfer ook advies had ingewonnen bij vader Patrick, die eind jaren 90 bij AC Milan speelde. "Ik heb het er met hem over gehad. Hij heeft een jaar in Italië gespeeld", aldus Kluivert.

"Maar ik heb het niet alleen daarover met hem gehad. We praten er vaak over hoe je de top kan bereiken. Ik wil in zijn voetsporen treden."

'Komst Ronaldo goed voor Italië'

Kluivert werd ook naar zijn mening over de Serie A gevraagd. "De Italiaanse competitie heeft een mindere periode gekend, maar is momenteel niet minder dan de Spaanse of Engelse competitie", zei hij.

"Jonge spelers kunnen zich hier ontwikkelen. Kijk ook naar de komst van Ronaldo naar Juventus. Dat is ook goed voor de Italiaanse competitie."

Totti

Wie AS Roma zegt, zegt ook Francesco Totti, het icoon dat zijn gehele carrière (1991-2017) voor de Romeinse club speelde. "Ik heb al met hem gesproken", zei Kluivert.

"Hij speelde weliswaar geen grote rol in mijn beslissing, maar hij is een legende waartegen je opkijkt. Ik hoop ooit in zijn voetsporen te treden, maar dat kan alleen maar als je je voeten laat spreken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl