NOS Voetbal

Sneijder kritisch op VAR: 'Is het wel een uitkomst voor het voetbal?'

Sneijder toont zich in Herpen geen fan van de VAR

Wesley Sneijder vertoeft momenteel met zijn werkgever Al-Gharafa in het Brabantse Mill voor een trainingskamp. De recordinternational van het Nederlands elftal heeft delen van het WK meegekregen en heeft een duidelijke mening over de videoscheidsrechter.

De eindronde in Rusland zal met name worden herinnerd door de introductie van videobeelden en de toepassing daarvan. Zoals in de finale tussen Frankrijk en Kroatië (4-2), waarin arbiter Néstor Pitana na bestudering van beelden een penalty toekende aan de Fransen.

Sneijder zat zondag hoofdschuddend voor de televisie en is niet overtuigd van de VAR. "Is het wel zo voordelig, is het wel een uitkomst voor het voetbal? Ik betwijfel het. Als je ziet dat in de finale een beslissing wordt genomen waarover nog steeds de meningen verdeeld zijn, dan vraag ik me af: wat heb je er dan aan?"

De discussie zal altijd blijven en daarom verlangt Sneijder naar de tijden van voor de invoering. "De ene scheidsrechter legt de bal na het zien van de beelden wel op de stip en de ander niet. Dus ik denk dat je nog steeds uit moet gaan van het spelletje en dat is op het moment zelf beslissen."

Sneijder kritisch op VAR: 'Is het wel een uitkomst voor het voetbal?'

Frankrijk is volgens Sneijder de terechte wereldkampioen. "Natuurlijk hebben ze niet zo gespeeld als verwacht, met mooi voetbal. Het was wel degelijk."

Het ontbreken van het Nederlands elftal doet nog steeds pijn, ook al presteerden groepsgenoten Frankrijk en Zweden uitmuntend op het WK.

"Het blijft nog steeds net zo dramatisch. Het Nederlands elftal moet op een WK erbij zijn. Dat Frankrijk en Zweden zo ver zijn gekomen, doet er niet toe."

Afscheid Oranje

Sneijder speelt op 6 september zijn 134ste en laatste interland in zijn afscheidswedstrijd tegen Peru. Niemand hoeft te twijfelen aan zijn fysieke gesteldheid.

"We beginnen de competitie met Al-Gharafa vroeg, al op 4 augustus. Ik zal fit naar Nederland komen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl