Tom Dumoulin is de kasseienetappe in de Tour als een van de weinigen van de favorieten probleemloos doorgekomen. "Ik zat in het begin een keer achter een val, toen moest ik me inspannen om terug te komen. Maar ik heb geen lekke band gehad."

Dumoulin: iedereen werd moe, maar ik niet

Dumoulin voelde zich ijzersterk op de kinderkopjes. "Toen we de stroken opreden werd iedereen langzaam moe en ik niet", blikt de Limburger terug. Desondanks is hij toch niet helemaal tevreden.

'Ik was een van de sterksten'

"Ik had gehoopt op verschil tussen de klassementsmannen en dat is niet gebeurd. Er stond veel tegenwind, het was moeilijk om het verschil te maken."

"Op één strook heb ik volle bak doorgetrokken", vervolgt Dumoulin. "Er ontstonden gaten, dat was mooi om te zien. Maar uiteindelijk viel het stil en daar ben ik wel teleurgesteld over. Want van de klassementsmannen was ik de sterkste of een van de sterksten."

Mollema moest twee keer van fiets wisselen

Bauke Mollema kwam in dezelfde groep als Dumoulin over de streep, maar ging wel één keer onderuit. "Ik viel op de derde of vierde strook en moest op de fiets van Koen (de Kort, red) verder, want ik kon niet meer schakelen."

Mollema: het was een gekkenhuis, niet normaal

"Maar Koen had te veel lucht in de banden voor mijn gewicht, dus de laatste 75 kilometer heb ik op de fiets van Michael Gogl gereden", aldus de Groninger. "Het scheelde gelukkig maar een paar millimeter, ik heb vooral last van mijn rug door die val."

Net als Dumoulin voelde Mollema zich goed. "Ik ben op de kasseien nooit echt in de problemen geweest. Maar het was afzien en het is vooral zonde van de val. We moeten kijken wat de schade precies is."

Terpstra valt op zijn hoofd

Niki Terpstra werd vooraf gezien als een van de kanshebbers op de ritzege, maar zestig kilometer voor de streep ging Terpstra onderuit. Na die val kon hij niet terugkeren in de favorietengroep.

Terpstra viel op zijn hoofd: het gaat wel, hoop ik

"Het was een aardige klap, vooral mijn heup doet pijn. Ik ben ook op mijn hoofd gevallen, dus ik moest een nieuwe helm pakken. Maar het gaat wel, hoop ik", relativeert Terpstra zijn verwondingen.

"Ik heb meer ellende om me heen gezien, dit gebeurt rond Roubaix. Er worden heel weinig dromen waargemaakt, de meesten klappen kapot."

Degenkolb boekt fraaie zege in Roubaix voor Van Avermaet

STER reclame