Tom Dumoulin ANP

"We wisten dat we de eerste vijf dagen geluk hadden gehad, maar we wisten ook dat ook wij tegen pech zouden kunnen aanlopen. En dat is vandaag gebeurd." Hij heeft er maar mee te dealen, beseft Tom Dumoulin, eenmaal tot rust gekomen.

Hoe anders was zijn humeur onmiddellijk na de finish van de zesde etappe van de Tour de France. De stoom leek wel uit zijn oren te komen. De Limburger meed opzichtig de tv-camera's en het journaille, boos als hij was over het onfortuin waardoor hij een kleine zes kilometer voor de meet getroffen was.

Dumoulin over tijdverlies: heel teleurstellend natuurlijk

"Ik was tegen een achterwiel aangereden. Van Bardet, dacht ik. Ik kon dat niet meer ontwijken, nadat er een plotse beweging in het peloton was geweest. En toen brak er een spaak in het voorwiel en kon ik niet meer door", vertelt Dumoulin de aanwezige journalisten enige tijd later.

Schade beperken

De kopman van Sunweb had geen idee hoever de ploegwagen achter hem reed. Shit, ging er door hem heen. "Maar Simon Getschke stopte meteen om mij een wiel te geven. En toen was het een kwestie van zo snel mogelijk naar de finish rijden en de schade beperken. Maar ja, je weet dan al dat je behoorlijk wat tijd gaat verliezen. Want erbij komen ging niet lukken, dat wist ik wel."

Dumoulin breekt spaak en verliest 53 seconden

De schade bedroeg iets meer dan vijftig seconden, waar nog een tijdstraf van twintig seconden wegens stayeren bovenop kwam. Een dubbele tegenvaller, terwijl hij juist op weg was naar opnieuw een goede klassering. "Ik zat goed in het peloton. Naast Sagan en net achter Bardet. Ik voelde mij goed vandaag."

"Het is heel teleurstellend natuurlijk", noemt Dumoulin het onverwachte tijdverlies. "Ik had mijzelf in een betere positie gewenst in het algemeen klassement. Maar het is zoals het is."

STER reclame