NOS Nieuws

Juncker wankelt en wordt door wereldleiders overeind gehouden

Opmerkelijke beelden van de voorzitter van de Europese Commissie Jean-Claude Juncker op de NAVO-top. In de video, die gemaakt is op een diner in Brussel, is te zien hoe hij wankel op zijn benen staat en met moeite een trapje op en af komt.

Juncker werd door verschillende wereldleiders, waaronder de presidenten van Finland en Oekraïne, overeind gehouden. Later moest premier Rutte de Commissievoorzitter begeleiden bij het weglopen.

Bekijk de beelden hieronder:

Juncker wordt overeind gehouden

Rutte werd gevraagd naar het gedrag van Juncker. Volgens de premier had Juncker last van zijn rug.

De Commissievoorzitter had gedurende het hele evenement toch een flinke glimlach op zijn gezicht. Volgens Rutte was dat omdat Juncker een man met "een goed humeur is". Ook zegt hij dat de rugproblemen bij Juncker al langer aanhouden. "Het is niet op enige manier levensbedreigend, maar het is een probleem waar hij last van heeft. Dan heeft hij pijnaanvallen."

De Luxemburgse Commissievoorzitter wil zelf niets zeggen over mogelijke gezondheidsproblemen. Ook zijn woordvoerder gaat tegenover persbureau ANP niet in op de kwestie. "Het is niet aan ons zijn gezondheidstoestand in het openbaar te bespreken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl