Angelique Kerber AFP

Kerber naar Wimbledon-finale ten koste van Ostapenko

time icon

Angelique Kerber is voor de tweede keer in haar loopbaan doorgedrongen tot de finale van Wimbledon. De Duitse verliezend finaliste van 2016 won in de halve finale met 6-3, 6-3 van Jelena Ostapenko, de Letse pupil van de Nederlandse coach Glen Schaap.

Ostapenko en Schaap werken pas tweeënhalve week samen. De Nederlander kwam vlak voor Roland Garros vrij, omdat zijn samenwerking met Anett Kontaveit, die hij de afgelopen twee jaar naar de subtop begeleidde, werd beëindigd. Eerder was hij de coach van toppers als Jennifer Capriati en Dinara Safina.

De finale van de vrouwen is zaterdag om 15.00 uur live te zien bij de NOS, net als de halve finales en de finale bij de mannen.

Op het Centre Court van Wimbledon moest Schaap lijdzaam toezien hoe Ostapenko, de 21-jarige nummer twaalf van de wereld, in 67 minuten kansloos was tegen Kerber, de kampioene van de Australian Open en US Open in 2016.

Foutenlast

De aanvallende speelstijl van Ostapenko leverde de Letse fraaie winners op, maar ook veel fouten. In 2017 won ze ondanks 54 onnodige fouten Roland Garros, maar tegen Kerber kwam ze duidelijk tekort.

Jelena Ostapenko AFP

Een uitgeslagen backhand en een dubbele fout kostten Ostapenko in de eerste set twee breaks. In de tweede set leverde ze ook door eigen fouten haar service twee keer in.

Bij 5-1 wist Kerber de match nog niet uit te serveren, maar bij 5-3 lukte dat, ondanks een breakpoint, wel.

STER Reclame