Sportpresentator Gary Lineker is de best betaalde medewerker van de BBC
NOS Nieuws

De bestbetaalde BBC-medewerkers zijn allemaal mannen

De twaalf best betaalde medewerkers bij de BBC zijn allemaal man, blijkt uit het jaarlijkse overzicht van de salarissen boven de 170.000 euro dat de Britse publieke omroep verplicht publiceert. Dit jaar was er een rel omdat correspondent Carrie Gracie in januari haar baan in China opgaf. Ze deed dat uit protest tegen het feit dat ze aanzienlijk minder betaald kreeg voor haar werk dan haar mannelijke collega's.

Daarna verbood de BBC 130 collega's die publiekelijk steun betuigden aan Gracie om op radio, tv of online nog aandacht aan de rel te schenken. Eind juni bood de BBC excuses aan voor de onderbetaling. Carrie Gracie werkt nog steeds voor de BBC, maar nu in Londen. De omroep heeft haar salaris verhoogd.

Directeur-generaal Hall heeft gezegd dat de BBC de loonkloof tussen mannen en vrouwen tegen 2020 gedicht wil hebben, maar voegde daaraan toe: "Zulke dingen kosten tijd ". Op Twitter regeerden parlementariërs daar weer op, zoals Anna Soubry van de Conservatieve Party. Zij twitterde: "Onzin. Het kost geen tijd om je vrouwelijke presentatoren en journalisten eerlijk te betalen. Gewoon opschieten daarmee."

Uit de lijst die is gepubliceerd blijkt dat de presentator van Match of the Day, oud-voetballer Gary Lineker afgelopen jaar het meest verdiende: omstreeks twee miljoen euro. De vrouw die het meeste verdiende, presentatrice Claudia Winkleman, kreeg tussen de 420.000 en 430.000 euro. De BBC meldt per persoon niet het exacte salaris, maar geeft aan tussen welke bedragen de honoraria liggen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl