Serena Williams en Jevgenia Rodina
NOS Sport

Serena Williams verslaat collega-moeder Rodina op Wimbledon

Serena Williams blijft in de race voor haar achtste Wimbledon-titel. De 36-jarige Amerikaanse rekende in de achtste finales af met de 29-jarige Jevgenia Rodina: 6-2, 6-2.

Het was de eerste grandslampartij ooit tussen twee moeders en de oudste was verreweg de sterkte. Williams denderde na een twijfelachtig begin met dertig winners en slechts elf onnodige fouten over de Russische qualifier heen.

Williams treft debutant

Williams treft in haar dertiende kwartfinale op Wimbledon de Italiaanse Camila Giorgi, die na een zege op de Russische Jekaterina Makarova (6-3, 6-4) debuteert in de kwartfinales van een grandslamtoernooi.

Angelique Kerber reageert uitgelaten na haar zege

Angelique Kerber, de finaliste van 2016, plaatste zich voor de vierde keer voor de laatste acht. De 30-jarige Duitse voorkwam tegen Belinda Bencic net op het nippertje overwerk: 6-3, 7-6 (5).

Kerber speelt nu tegen Daria Kasatkina. De Russin versloeg de Belgische Alison Van Uytvanck met 6-7 (6), 6-3, 6-2.

Schaap ziet pupil winnen

De Letse Jelena Ostapenko haalde net als vorig jaar wederom de kwartfinales. De Roland Garros-kampioene van 2017, momenteel getraind door de Nederlander Glenn Schaap, schakelde Aljaksandra Sasnovitsj uit: 7-6 (4), 6-0.

Jelena Ostapenko

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl