Bertens dendert door op Wimbledon en bereikt kwartfinales

Aangepast
EPA

Kiki Bertens blijft schitteren op Wimbledon. De Wateringse heeft op het Engelse gras voor het eerst de kwartfinales bereikt door na Venus Williams, de nummer negen van de plaatsingslijst, ook de als zevende ingeschaalde Tsjechische Karolína Plísková uit te schakelen: 6-3, 7-6 (1).

Daarmee sloeg de 26-jarige Bertens de laatste vertegenwoordigster van de toptien van de plaatsingslijst uit het toernooi.

Haar volgende tegenstandster is de als dertiende geplaatste Duitse Julia Görges, die de Kroatische Donna Vekic in twee sets (6-3, 6-2) versloeg.

Wimbledon
@Wimbledon
A #Wimbledon quarter-finalist for the first time… The ⭐️ of No.2 Court - @kikibertens
7 maanden geleden

Twee eerdere duels met de drie jaar oudere Görges won Bertens: in 2016 in Nürnberg en eerder dit jaar in de finale in Charleston. Beide keren was gravel de ondergrond.

De kwartfinale tussen Bertens en Görges is dinsdagmiddag de tweede partij op baan 1. De wedstrijd daarvoor (Domika Cibulková-Jelena Ostapenko) begint om 14,00 uur.

Opvolgster van Krajicek

De laatste Nederlandse die op Wimbledon de laatste acht haalde was Michaëlla Krajicek in 2007. Zij verloor toen in drie sets van de Française Marion Bartoli, die uiteindelijk de titel aan Venus Williams moest laten.

De ontknoping van Bertens-Plisková

Het commentaar bij de beslissing in de wedstrijd tussen Kiki Bertens en Karolina Plisková.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

'Kwartfinale op Wimbledon, dat had ik niet durven dromen'

Bertens speelde niet foutloos tegen Plísková, maar waar tot voor kort missers lang in haar hoofd bleven doorsudderen, speelde ze nu vol goede moed het volgende punt. En dat deed Bertens uitstekend, het leverde haar in totaal 35 winners op.

Ze varieerde veel en viel aan zodra dat kon. Bertens ontregelde met die tactiek het veelal eendimensionale spel van de Tsjechische, die met name op haar harde service en forehand leunde.

Klein dipje

Even zakte Bertens weg en daarmee verzuimde ze om een 5-2 voorsprong te pakken in de tweede set. Sterker, ze leverde juist haar break voorsprong in. Maar de nummer twintig van de plaatsingslijst hield het hoofd koel en toonde zich oppermachtig in de tiebreak.

Michaëlla Krajicek in 2007 op Wimbledon AFP

Geen speelster uit toptien plaatsingslijst

Met de uitschakeling van Plisková tegen Bertens staat er geen enkele speelster uit de toptien van de plaatsingslijst in de kwartfinales op Wimbledon.

Het is voor het eerst sinds de invoering van het proftennis in 1968 dat de toptien van de plaatsingslijst bij de vrouwen voor de kwartfinales is uitgeschakeld op een grandslamtoernooi.

STER Reclame