Bertens pakt in Charleston grootste titel uit haar loopbaan

Aangepast

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Bertens pakt in Charleston grootste titel uit haar loopbaan
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Kiki Bertens heeft op het gravel van Charleston de vijfde toernooizege uit haar loopbaan geboekt. De als twaalfde geplaatste Wateringse was in de finale met 6-2 en 6-1 Julia Görges de baas. "Wow, hier ben ik zo blij mee", liet ze na afloop weten.

Beide speelsters hadden op zondag al hun halve finale gespeeld. De als vijfde geplaatste Görges als laatste, maar zij stond slechts een uur op de baan. Bertens had drie uur nodig om ten koste van Madison Keys de eindstrijd te bereiken.

Buit is binnen

De Duitse bleek van het volle programma het meeste last te hebben: de nummer 13 van de wereld raakte vrijwel geen bal goed. Het enige wat Bertens hoefde te doen, was rustig blijven en de bal in het spel houden. Dat lukte haar prima en na bijna een uur was de buit binnen.

kikibertens
Volvo Car Open
WoW so happy to win the trophy in Charleston! Thank you so much @volvocaropen for this amazing week #mizuno #foxsports #wilson #volvocaropen2018

Bertens, die als nummer 27 van de wereld aan het toernooi in Charleston begon, boekte eerder toernooizeges in Fez, Nürnberg (twee keer) en Gstaad, maar die in Charleston staat hoger aangeschreven en levert haar ook meer punten op. Door de zege stijgt ze naar de 21ste plaats op de wereldranglijst.

Geen Sluiter, maar Tamaëla

Coach Raemon Sluiter was er deze week vanwege privéomstandigheden niet bij in Charleston, net als vorige week in Miami. Zijn taken werden tijdelijk overgenomen door Elise Tamaëla, de Nederlandse coach van Aleksandra Krunic.

Op Twitter was Sluiter er snel bij om zijn pupil te feliciteren.

Raemon Sluiter
@raemonsluiter
Waanzinnig blij voor, en trots op @kikibertens, wint het grote graveltoernooi in Charleston. En een diepe buiging voor het fantastische werk van coach Elise Tamaëla. Geweldige warme, lieve vrouw en een absolute topcoach. #wtacharleston
6 maanden geleden

STER Reclame