NOS Nieuws

Poolse professor nonchalant over zijn tv-kat: 'Doet 'ie altijd'

Het was niet de eerste keer dat kat Lisio op de schouders van de Poolse wetenschapper Jerzy Targalski sprong, maar wel de eerste keer tijdens een interview met internationale media. De kat verstoorde een interview met Targalski door Nieuwsuur-verslaggever Rudy Bouma. Een clip van het moment, dat overigens niet op televisie werd uitgezonden maar in de blooper-bak belandde, is al meer dan 1,4 miljoen keer bekeken. Nu reageert de Pool zelf op de video. "Ik hoop dat het de volgende keer weer gebeurt."

Kat bespringt Poolse wetenschapper tijdens interview, hij verroert geen vin

"De kat doet niet anders. Waar ik ook ben, hij klimt altijd op mijn schouders. Wel vijf keer op een dag", vertelt Targalski aan de NOS. "Het is zijn manier van 'goedemorgen' of 'ik hou van je' zeggen, denk ik."

Kat Lisio, een van de vijf katten van de wetenschapper, stal de show tijdens het interview. Tijdens een reactie op het nieuws van het ontslag van de Poolse opperrechter Malgorzata Gersdorf klom het roodharige beest op Targalski's schouders en bleef daar een aantal minuten zitten. Op een gegeven moment likte het beestje zelfs aan Targalski's oor. De wetenschapper reageerde daar totaal niet op en hield de staart van de kat vast naast zijn hoofd.

Nieuwsuur
Lisio en Targalski

Nieuwsuur besloot het opmerkelijke deel van het interview niet uit te zenden, maar verslaggever Rudy Bouma deelde het filmpje wel op social media. Daar ging het meteen viral en werd het opgepakt door internationale media. Het duurde niet lang voordat de link werd gelegd met de expert die wereldberoemd werd nadat zijn kinderen onbedoeld een live interview met de BBC verstoorden. Targalski kent die video niet, zegt hij.

Papa is even bezig...

Targalski heeft het filmpje voorbij zien komen op Facebook. "Ik voel me nu wel iets beroemder", lacht hij. Toch snapt hij niet waarom de clip zoveel aandacht krijgt. "Voor mij is dit het normaalste ding op aarde. Als Lisio niet slaapt, doet hij dit. Maar ja, oké, het is wel heel grappig, inderdaad."

Het is overigens niet de eerste keer dat de kat een interview 'verstoort'. Eerder deze maand besloot Lisio tegen Targalski's rug te slapen tijdens een interview met de Poolse publieke omroep.

Telewizja Republika
Kat Lisio tijdens het eerdere interview

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl