RTV Drenthe
NOS Nieuws

Drentse N34 omgedoopt tot Hunebed Highway

De Hunebed Highway N34. Zo heet vanaf vandaag de provinciale weg die dwars door Drenthe loopt. Met die naam wil de provincie meer toeristen trekken, vertelde gedeputeerde Henk Brink in het NOS Radio 1 Journaal. "Er is heel veel historie en moois te zien langs die weg."

De naam is een knipoog naar Route 66, de historische Amerikaanse weg. "En ook heel veel mensen kennen de Route Napoléon in Zuid-Frankrijk. Die is zoals wij bedoelen: dat het mensen bijblijft. Het bekt ook lekker", zei Brink. "Zie het als een publiekstrekker van alle moois wat hier te zien is."

Brink doelt daarmee niet alleen op de hunebedden, waarvan er 47 langs de Hunebed Highway liggen. "We hebben ook prachtige dorpen, natuur en landschappen. Die willen we meer onder de aandacht brengen."

RTV Drenthe reed met een Cadillac-bezitter een stukje over de Hunebed Highway:

Hunebed Highway in Drenthe: je kunt je in Amerika wanen

Drenthe richt zich met de Hunebed Highway op Nederlanders, maar ook op de Chinese toeristenmarkt. "Chinezen zitten nu vaak in Giethoorn en Amsterdam, waar het overvol is. We merken dat Drenthe enorm in trek is, want wil je echt even tot rust komen, dan is Drenthe een alternatief."

Eind mei begon het Drentse charmeoffensief om Chinese toeristen te verleiden, toen een week lang Chinese touroperators door de provincie werden rondgeleid.

Zo werd onder meer een bezoek gebracht aan monumentendorp Orvelte:

Drenthe wil Chinezen lokken: Amsterdam en Giethoorn zijn al overvol

Brink zegt dat er nu nog maar weinig Chinezen worden gesignaleerd in de provincie. "Maar dat kan ook niet", zei hij. "De touroperators maken de programma's een jaar van tevoren. Ik ben ervan overtuigd dat ze komen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl