NOS SportAangepast

Herlings klasse apart bij MXGP Azië

En dat is nummer 10. Herlings wint ook MXGP Azië

Jeffrey Herlings stevent regelrecht op de wereldtitel in de MXGP af. De 23-jarige Brabander won op het circuit van Semarang op Java de dertiende grand prix van het seizoen.

In de eerste manche moest Herlings nog een inhaalrace rijden na een stuurfout bij de eerste bocht. Hij startte van pole, viel terug naar de zesde plaats, maar ging uiteindelijk toch als eerste over de finish.

De tweede manche werd bijna een trainingsrit. Herlings kwam als tweede de eerste bocht door, maar had koploper Clément Desalle al voor het begin van de tweede ronde achterhaald. Herlings reed daarop moeiteloos naar de zege in de manche en de grand prix.

Jeffrey Herlings

Herlings brak op 13 juni een sleutelbeen, maar was alleen afwezig bij de MXGP van Italië. Vorige week won hij bij zijn rentree direct de MXGP van Indonesië.

Gat 24 punten

Door de dubbele zege in de MXGP van Azië en de derde en vierde plaats van rivaal en titelverdediger Antonio Cairoli loopt Herlings, die nu tien van de dertien GP's van dit zijn seizoen op zijn naam heeft gebracht, weer twaalf punten uit in de WK-stand. Het gat tussen de Nederlandse koploper en de Italiaan bedraagt nu 24 punten.

Glenn Coldenhoff, die op Semarang als zeventiende eindigde, blijft zevende in het klassement.

WK-stand MXGP na 13 races

Naam Punten
1. Jeffrey Herlings 583
2. Antonio Cairoli (Italië) 559
3. Clément Desalle (Frankrijk) 447
4. Tim Gajser (Slovenië) 410
5. Romain Febvre (Frankrijk) 400
7. Glenn Coldenhoff 329
Jeffrey Herlings

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl