NOS SportAangepast

Herlings luistert rentree op met knappe GP-zege in Indonesië

Herlings triomfeert in Pangkal Pinang

Jeffrey Herlings heeft zich bij zijn rentree in de MXGP-klasse meteen flink laten gelden. De Brabantse motocrosser, die achttien dagen geleden zijn sleutelbeen brak en pas afgelopen week groen licht kreeg om te starten in Pangkal Pinang, finishte bij de Grand Prix van Indonesië in de eerste manche als tweede en won zelfs de tweede.

Daardoor schreef Herlings, die twee weken geleden door zijn blessure de MXGP van Lombardije moest laten schieten, niet alleen de GP op zijn naam, de leider in de WK-stand hield ook concurrent Antonio Cairoli op afstand in het klassement.

Italiaanse rivaal

De eerste manche in Pangkal Pinang werd een prooi voor Cairoli, die in Lombardije optimaal van Herlings' absentie had geprofiteerd door maximaal te scoren. Herlings nam in Indonesië weliswaar kort na de start de leiding in race, maar moest de koppositie al na vier ronden overdoen aan zijn Italiaanse rivaal.

De Brabander kreeg het in de laatste ronden nog moeilijk om zijn tweede plaats vast te houden toen Clement Desalle hem op de hielen zat, maar Herlings wist de aanval van de Belg te pareren.

Heuveltje

In de tweede manche greep Herlings opnieuw in de beginfase de koppositie. Cairoli volgde op enkele seconden en zag het verschil groeien toen hij op een van de heuveltjes onderuit ging en door Tim Gajser naar de derde plaats werd verwezen. De Italiaanse wereldkampioen vocht zich echter knap terug en kreeg Herlings weer in het vizier.

Laatste meters winnende Herlings in Pangkal Pinang

In de slotronde viel Cairoli opnieuw stil op een heuvel en daardoor kwam zijn inhaalrace abrupt ten einde. Hij wist nog wel als tweede over de meet te komen, maar Herlings ging er met de zege vandoor. En door de winst van de tweede manche ook met de GP-overwinning.

WK-stand

Herlings, die nu negen van de elf GP's waarin hij dit seizoen startte heeft gewonnen, handhaafde door zijn knappe prestatie in Indonesië de marge van twaalf punten in de WK-stand tussen hem en Cairoli: 533 om 521 punten. Desalle volgt met 407 punten op eerbiedige afstand.

Glenn Coldenhoff, die in Pangkal Pinang zevende en vijfde werd, staat met 319 punten op de zevende plaats.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl