NOS Sport

Mulder 'apetrots' op WK inline-skaten in eigen land

S2345 Wk Inline

De WK inline-skaten zijn in volle gang. Begin deze week werd er om de titels gestreden op de piste in Heerde en sinds donderdag, tot en met zondag, op de weg in Arnhem. Daar wordt gereden op een bijzondere locatie, middenin de stad.

"Ik hoop dat het heel druk wordt, want daarvoor zijn we in het centrum gaan rijden. Om mensen te trekken en de sport te promoten", zegt Michel Mulder, het grote publiek vooral bekend als sprinter op de schaats.

De gouden medaillewinnaar op de 500 meter bij de Olympische Winterspelen van vier jaar geleden in Sotsji groeide, net als tweelingbroer Ronald, op met het inline-skaten en vult zijn zomers nog regelmatig met het beoefenen van de sport.

Apetrots

De wereldkampioenschappen in eigen land wilde hij natuurlijk niet missen, niet in de laatste plaats omdat hij ook de toernooidirecteur is. "Als ik kijk hoeveel mensen er al in Heerde waren en hoe het allemaal georganiseerd is, dan ben ik apetrots hoe wij deze sport verkopen."

Op het onderdeel one lap sprint slaagde Mulder er donderdagavond net niet in om een medaille te veroveren. Hij werd vierde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl