NOS SchaatsenAangepast

Broertjes Mulder gaan skaten tijdens wachten op nieuwe schaatsploeg

Het olympisch schaatsseizoen werd niet wat de broertjes Mulder ervan hadden gehoopt. Michel plaatste zich niet voor de Spelen van Pyeongchang, waar Ronald zevende werd op de 500 meter. En voor volgend seizoen hebben ze nog geen nieuwe ploeg gevonden.

Gelukkig hebben de broertjes Mulder hun andere liefde nog: het inlineskaten. Bij de NK in Heerde, waar over vijftig dagen de WK is, konden ze zich even uitleven en de stress verdrijven.

Broertjes Mulder gaan skaten tijdens wachten op nieuwe schaatsploeg

"Ik kan zeggen dat er geen zorgen zijn, maar dat is wel zo", zegt Michel. "Normaal gesproken hebben we nu ons eerste trainingskamp al achter de rug. Ik ben zo blij dat ik me hier vol overgave in kan storten."

Deze week hopen ze hun handtekening te zetten bij een schaatsploeg. Ronald: "Waarom het nog niet helemaal rond is, dat laat ik in het midden. Maar het duurt wel wat te lang."

Ook zorgen om het inlineskaten

Bij het inlineskaten behoren de broertjes Mulder tot de nationale top, maar dat zou volgens beiden eigenlijk niet mogen. Ze zijn in de eerste plaats schaatser en zouden dus op het asfalt in feite een pas op de plaats moeten maken voor de pure inlinespecialisten. Het inlineskaten verkeert evenwel in crisis en dat baart de broers zorgen.

Ronald: "Een grote pluim voor iedereen die toch voor deze sport blijft gaan. Het is natuurlijk een sport die moeite heeft met de financiële middelen. Iedereen die het doet, doet het uit eigen zak."

Michel: "Er zijn jongens waar we tegen rijden, die moeten daarnaast gewoon werken. Als je wereldkampioen wilt worden, is dat gewoon niet handig. Je hebt zes meisjes en jongens nodig die dit fulltime kunnen doen, dan veranderen de resultaten snel."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl