Froome uitgefloten tijdens ploegenpresentatie Tour de France

Twee dagen voor de start van de 105de Tour de France heeft Chris Froome een klein voorproefje gekregen van datgene wat hem de komende drie weken te wachten staat.

De kopman van Team Sky werd tijdens de presentatie van de Tourploegen door een deel van het publiek uitgefloten.

Froome kreeg begin deze week groen licht om te starten, nadat de internationale wielrenunie UCI had laten weten af te zien van vervolging voor het overmatig gebruik van het astmamiddel salbutamol in de Vuelta van vorig jaar.

De Brit gaat vanaf zaterdag op jacht naar zijn vijfde Tourzege, waarmee hij Eddy Merckx, Bernard Hinault, Jacques Anquetil en Miguel Indurain zou evenaren. "Dat zou geweldig zijn. Ik heb een topteam achter me", aldus Froome.

Poels: mensen mogen geen fan van je zijn, prima

Ook enkele Nederlandse renners kwamen aan het woord tijdens de presentatie, zoals Tom Dumoulin. Hij rijdt na de Giro d'Italia, waarin hij achter Froome als tweede eindigde, zijn tweede grote ronde dit jaar.

"Ik heb de afgelopen tijd rust genomen en ben er klaar voor. Ik kijk ernaar uit, voel me goed en hoop dat dat de komende drie weken zo blijft."

Groenewegen

Lotto-Jumbo heeft met Dylan Groenewegen een grote troef in handen in de vlakke etappes. Hij won vorig jaar al de slotetappe op de Champ-Élysées.

De sprinter mikt nu op een snellere triomf. "Het eerste deel van deze Tour is gemaakt voor sprinters. Zaterdag ga ik voor mijn eerste kans."

De Tour begint zaterdag in het Franse departement Vendée.

STER reclame