Chris Froome en Wout Poels gingen vorig jaar samen over de streep in Parijs
NOS Wielrennen

Froome gaat met Poels op jacht naar vijfde Tourzege

Chris Froome kan in de jacht op zijn vijfde Tourzege rekenen op steun van zijn adjudant Wout Poels. De Limburger is een van de acht renners die zaterdag namens Team Sky van start gaan in L'Île de Noirmoutier aan de Franse westkust.

Naast Froome en Poels heeft Team Sky gekozen voor schaduwkopman Geraint Thomas, het Colombiaanse klimtalent Egan Bernal, alleskunner Michal Kwiatkowski en de hardrijders Jonathan Castroviejo, Gianni Moscon en Luke Rowe.

Voor Poels wordt het de zesde Tourdeelname en de derde in dienst van de Britse ploeg. Vorig jaar ontbrak hij door een blessure, in 2015 en 2016 hielp hij Froome aan de zege. Afgelopen mei was Poels ook een van de belangrijkste knechten voor Froome in de Giro d'Italia.

De bekendmaking van de Tourselectie van Team Sky komt een dag nadat wielerunie UCI had laten weten Froome niet te vervolgen voor overmatig gebruik van het astmamiddel salbutamol. Daardoor was de weg vrij voor de Tourdeelname van de Brit.

Dylan van Baarle zal voor het eerst in vier jaar de Tour thuis moeten bekijken. De 26-jarige Veenendaler werd afgelopen woensdag voor het eerst Nederlands kampioen tijdrijden - waarvoor hij overigens de hoogtestage van zijn ploeg vroegtijdig verliet - en hoopte daarmee de ploegleiding overtuigd te hebben voor een rol in Frankrijk.

Van Baarle leek geknipt voor de ploegentijdrit en de kasseienrit naar Roubaix, maar met Rowe, Castroviejo en Moscon heeft Sky erkende hardrijders in huis en ook alleskunners Kwiatkowski en Thomas moeten Froome zonder kleerscheuren door de eerste week kunnen loodsen.

Van Baarle: had van waarde kunnen zijn voor Sky in de Tour

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl