Anna van der Breggen wint in 2017 de Waalse Pijl in haar Europese kampioenstrui
NOS Wielrennen

Vos, Blaak en Van der Breggen naar EK wielrennen

Bondscoach Thorwald Veneberg heeft zijn selectie bekend gemaakt voor de Europese kampioenschappen in Glasgow. De groep bestaat uit regerend Europees kampioene Marianne Vos, wereld- en Nederlands kampioene Chantal Blaak, olympisch kampioene Anna van der Breggen, Ellen van Dijk, Lucinda Brand, Janneke Ensing, Sabrina Stultiens en Lorena Wiebes.

Annemiek van Vleuten ontbreekt in Schotland. Zij had al eerder aangeven voor een ander programma te kiezen. Ook vorig jaar was Van Vleuten afwezig bij de titelstrijd. Toen verkoos ze een hoogtestage boven de EK.

Tijdrit

Van Dijk en Van der Breggen komen in Glasgow ook uit op de tijdrit. Van Dijk, die vorige week de Nederlandse titel greep, won de afgelopen twee jaar de Europese titel in deze discipline.

Van der Breggen, in 2016 Europees kampioene op de weg, eindigde in de tijdrit twee keer op het podium.

Van Dijk slaat voor vierde keer toe bij NK tijdrijden

Mathieu van der Poel rijdt bij de EK alsnog ook de wegwedstrijd. Veneberg heeft de 23-jarige alleskunner, die zondag de Nederlandse titel voor zich opeiste, in zijn selectie opgenomen.

Moreno Hofland, Koen de Kort, Sebastian Langeveld, Maurits Lammertink, Pieter Weening en Oscar Riesebeek waren al aangewezen voor de wegkoers op 12 augustus in Glasgow.

Van der Poel combineert de wegrace met de EK mountainbike, vijf dagen eerder in dezelfde Schotse stad. De Brabander is daarmee de eerste wielrenner die op een EK in actie komt op deze twee disciplines.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl