Van Baarle stelt kandidatuur voor Tour met Nederlandse tijdrittitel

Dylan van Baarle heeft in Bergen op Zoom verrassend de Nederlandse titel tijdrijden veroverd. De renner van Sky kwam op het parcours van ruim 52 kilometer tot een tijd van 1 uur, 2 minuten en 34 seconden. Het zilver was voor Niki Terpstra (QuickStep) die een halve minuut meer nodig had, Wilco Kelderman (Sunweb) werd derde in 1.03.37.

Van Baarle eindigde bij twee eerdere deelnames als negende (2014) en vijfde (2015). Wel pakte hij in 2013 de titel bij de beloften.

Jos van Emden (Lotto-Jumbo), winnaar in 2010 en vorig jaar tweede, ging bij zijn tiende deelname als favoriet van start, maar op de goeddeels vlakke wegen met veel lange, rechte stukken, bleek Van Baarle beter uit de voeten te kunnen. De Sky-renner kwam tot een gemiddelde snelheid van 50, 826 kilometer per uur.

Van Emden kwam niet verder dan de vijfde plaats. Titelverdediger Tom Dumoulin ontbrak in Bergen op Zoom. Hij is in voorbereiding op de Tour de France, maar rijdt zondag wel de wegwedstrijd.

Van Dijk slaat voor vierde keer toe bij NK tijdrijden

Bij de vrouwen heeft Ellen van Dijk voor de vierde keer de Nederlandse titel tijdrijden in de wacht gesleept. De Harmelense was over 25,8 kilometer koers met start en finish in Bergen op Zoom zes seconden sneller dan Anna van der Breggen (33.15 om 33.21).

De 31-jarige Van Dijk veroverde ook in 2007, 2012 en 2013 de Nederlandse titel en stond in totaal negen keer op het podium. In 2013 werd ze wereldkampioene op dit onderdeel.

Van Dijk was bij het eerste meetpunt acht tellen sneller dan Van der Breggen. De kampioene van 2015 maakte wel iets van haar achterstand goed, maar onvoldoende voor een tweede titel.

Titelverdedigster Annemiek van Vleuten stond voor de eerste keer sinds 2011 naast het podium. Lucinda Brand was zes seconden sneller en pakte het brons.

STER reclame