NOS Wielrennen

Dumoulin: lichtpuntje dat UCI uitspraak gaat doen

Dumoulin: ik zie wel of Froome naast mij staat of niet

Uiteraard behoorde Tom Dumoulin tot de renners die kort na de finish van het NK op de weg voor profs veelvuldig werd aangeklampt. Maar ook vanzelfsprekend gingen de vragen niet zozeer over de koers in Brabant, maar over de naderende Tour de France. En met name over viervoudig winnaar Chris Froome, wiens deelname door toedoen van Tour-organisator ASO op losse schroeven is komen te staan.

Dat de ASO de Brit, die al sinds de Vuelta van september (die hij won) een schorsing boven het hoofd hangt omdat tijdens die wedstrijd een te hoge dosis salbutamol bij hem werd aangetroffen, niet aan de start wil hebben, is geen nieuws voor Dumoulin. "Maar het is wel weer verschrikkelijk slecht voor het wielrennen dat dit vijf dagen voor de Tour speelt. Maar ik kan er verder niks aan doen. Ik zie wel of Froome naast mij staat of niet."

Geërgerd

De winnaar van de Giro van 2017 en nummer twee van dit jaar - achter Chris Froome - veert echter op als hij verneemt dat de internationale wielerunie (UCI) nog vóór de Tourstart van volgend weekeinde uitspraak zal doen over de zaak-Froome. "Dat lijkt mij heel mooi. Dat is dan inderdaad een lichtpuntje. Want dat heeft iedereen natuurlijk zo geërgerd de laatste maanden: dat er maar onduidelijkheid bleef."

Toch wordt Dumoulin er verder niet warm of koud van. Of in ieder geval: dat laat hij niet toe. "Ik ga mij er verder niet mee bezig proberen te houden."

Eerste reserve Van Baarle: ik ga er vanuit dat Froome start

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl