Dokter geeft Herlings groen licht, maar 'winnen is niet realistisch'

time icon Aangepast

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Herlings gaat racen in Indonesië, maar 'winnen is niet realistisch'

Jeffrey Herlings maakt komend weekeinde zijn rentree in de MXGP. De Brabander brak tweeënhalve week geleden zijn rechtersleutelbeen, maar gaat zondag alweer van start in de GP van Indonesië.

"Ik heb nergens meer last van en ben blij om er dit weekend weer bij te zijn", vertelt Herlings. "Het is ondertussen al de derde keer dat ik mijn sleutelbeen op dezelfde plek heb gebroken en in het verleden heb ik al gereden na een veel kortere termijn dan nu. Volgens de dokter is het verantwoord en ik ga ervan uit dat ik pijnvrij zal zijn."

Raakt hij koppositie kwijt?

Winnen in Indonesië is volgens Herlings niet realistisch. Hij reist vooral af naar Azië om de schade in de WK-stand te beperken. "Ik ga er niet vanuit dat ik ga winnen."

"Ik heb tweeënhalve week niet gereden en de concurrentie is ijzersterk. Waarschijnlijk ga ik heel wat puntjes verliezen en raak ik de leiding in het WK-klassement kwijt. Maar dan zijn er nog zeven wedstrijden om terug te vechten."

Herlings miste door zijn blessure de MXGP van Lombardije, waar zijn grote concurrent Antonio Cairoli beide manches won. De voorsprong van klassementsleider Herlings, die acht van de eerste tien GP's won, slonk daardoor van 62 naar 12 punten.

"Als ik uit Indonesië terugkom, hoop ik weer 100 procent te kunnen trainen. En dan wordt het een man-tegen-man-gevecht tot het eind. Er is ook geen garantie dat Cairoli alle wedstrijden piekfijn zonder blessures gaat rijden. Het hele leven is een risico, vooral in deze sport, dus we gaan gewoon afwachten."

Herlings liep de sleutelbeenbreuk op tijdens een training op het circuit van Berghem. "Het was heel veel pech. Ik reed een bocht in, op heel lage snelheid, en viel recht op mijn schouder. Ik dacht dat er niets aan de hand was, want het was een valpartij van niets. Maar ik voelde vervolgens toch dat het niet 100 procent pluis was."

Echt zorgen over zijn schouder maakt de motocrosser zich echter niet. "Ik ga ervan uit dat er geen complicaties zijn. In de gewone wereld is zeventien dagen niet lang voor deze blessure. Maar in mijn sport is zeventien dagen een lange tijd om niet te kunnen rijden."

STER Reclame