Antonio Cairoli
NOS SportAangepast

Cairoli loopt fors in op afwezige Herlings

Bij afwezigheid van zijn grote concurrent Jeffrey Herlings heeft de Italiaan Antonio Cairoli de MXGP van Lombardije gewonnen. Cairoli schreef beide manches op zijn naam en heeft daarmee zijn achterstand op de Nederlander teruggebracht van 62 naar 12 punten.

Herlings, leider in de stand om de wereldtitel, brak afgelopen woensdag aan het einde van de training zijn sleutelbeen. Hij werd dezelfde dag nog geopereerd, maar dat kon niet verhinderen dat hij de wedstrijd in Lombardije toch aan zich voorbij moest laten gaan.

Superieure Cairoli

Negenvoudig wereldkampioen Cairoli was in de eerste manche voor eigen publiek direct goed weg en pakte in de eerste bocht al de leiding. Hij liep gestaag uit op de concurrentie, die hem nooit meer in het vizier kreeg.

Ook in de tweede manche was de Italiaan er als snelste vandoor, maar kort daarna kwam hij ten val. Vanaf de vierde plaats moest Cairoli zich terugknokken. Hij liet zien dat de andere coureurs er niet toe deden, nam de leiding weer over en finishte als eerste.

Hete Italiaanse adem in Herlings nek

Herlings had in de eerste tien GP's een voorsprong van 62 punten opgebouwd op Cairoli. Maar door de afwezigheid van de Nederlander is die dus fors geslonken. Herlings voelt nu de hete adem van zijn rivaal in de nek.

De volgende twee grands prix worden in Indonesië verreden op 1 en 8 juli. Het is nog onduidelijk of Herlings in staat is mee te doen aan die twee Aziatische races.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl