Een werkzoekende achter de computer bij het Werkplein van het UWV
NOS Nieuws

Goed personeel steeds moeilijker te vinden

Steeds meer werkgevers zeggen dat het moeilijk is om aan geschikt personeel te komen. Waar een paar jaar geleden vooral tekorten waren in de techniek en de ict, ziet uitkeringsinstantie UWV nu dat bij steeds meer beroepen vacatures maar met moeite worden ingevuld.

Het UWV constateerde een paar weken geleden al dat steeds minder mensen op zoek zijn naar werk. Het aantal vacatures stijgt dit jaar naar verwachting naar 1 miljoen.

Werkgevers zijn vooral op zoek naar vakmensen. In grote delen van het land zijn tekorten aan hoveniers, glazenwassers, vrachtwagenchauffeurs en koks.

In de techniek blijft er op alle niveaus een tekort aan personeel, van grondwerkers en stukadoors tot projectleiders en werktuigbouwkundigen.

Werving en omscholing

Werkgevers zoeken volgens het UWV intussen naar oplossingen om het werk toch gedaan te krijgen. Volgens de uitkeringsinstantie wordt intensiever ingezet op werving via sociale media en headhunters. Ook kiezen werkgevers vaker voor het aanboren van nieuw talent onder het huidige personeel, bijvoorbeeld door hen beter te scholen of uitdagender werk aan te bieden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl