Ahmed Aboutaleb in Studio Rusland
NOS NieuwsAangepast

Aboutaleb extra beveiligd vanwege ernstige doodsbedreiging

De Rotterdamse burgemeester Aboutaleb wordt al anderhalve week extra beveiligd vanwege een ernstige doodsbedreiging. Onder meer op het stadhuis is zichtbaar meer beveiliging aanwezig. De doodsbedreiging kwam vorige week donderdag binnen na een raadsdebat.

De burgemeester vertelde over de bedreiging in het NOS-WK-programma Studio Rusland. "Het was naar aanleiding van een debat met Denk over Pegida. Ik had besloten Pegida niet te verbieden maar gewoon te laten demonstreren. En diezelfde middag liep er een ernstige doodsbedreiging binnen."

Aboutaleb vertelde dit na het nieuws over de bedreigingen tegen de Zweedse voetballer Durmaz:

Aboutaleb na bedreiging Durmaz: welkom in mijn wereld

Aboutaleb, die toen op weg naar huis was, besloot die middag niet meer terug te gaan naar het stadhuis en werd bij het vervolg van de raadsvergadering vervangen. "Het is heel vervelend als je hiermee geconfronteerd wordt, terwijl je je werk doet en probeert recht te doen."

Bronnen zeggen tegen de NOS dat de bedreiging kwam uit Turkse hoek.

WK voetbal

Aboutaleb heeft aangifte gedaan, zoals altijd wanneer hij wordt bedreigd. Hij zei dat dat geregeld gebeurt, maar dat hij het niet altijd naar buiten brengt. Nu, in het tv-programma, kwam het onderwerp ter sprake vanwege ernstige racistische bedreigingen aan het adres van een Zweedse voetballer op het WK.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl