Bloemen op de plek van de dodelijke aanrijding ANP

Danny S., de man die vastzat voor de dodelijke aanrijding bij Pinkpop in Landgraaf, zegt dat hij pas merkte dat er mensen op de weg zaten toen hij ze aanreed. Omdat hij ze niet had gezien, kon hij ook niet meer remmen of uitwijken. Dat staat in een verklaring die zijn advocaat heeft verspreid.

Na de aanrijding was S. naar eigen zeggen in shock en is hij in een waas naar huis gereden. Hij kan zich verder niets herinneren van wat er is gebeurd. Wel betreurt hij het achteraf dat hij niet is gestopt. Toen hij eenmaal weer bij zinnen was, heeft hij zich vrijwillig gemeld bij de politie.

Getraumatiseerd

Volgens zijn advocaat had S. geen enkele intentie anderen in gevaar te brengen en is hij zelf ook getraumatiseerd. S. zegt dat hij de afgelopen week meer dan tien uur is verhoord en dat hij zijn volledige medewerking heeft gegeven.

De bestuurder zegt dat de Mensheggerweg, waar het ongeluk gebeurde, open was toen hij er reed. "Cliënt heeft uitsluitend op de weg gereden, had verlichting aan en benadrukt geen mensen op de doorgaande weg te hebben zien zitten", staat in de verklaring.

"Cliënt werd, nietsvermoedend, plots opgeschrikt door de aanrijding die zich vervolgens voltrok. Hij heeft niet kunnen ingrijpen, door bijvoorbeeld te remmen of uit te wijken, doordat hij de slachtoffers niet op de weg heeft zien zitten."

Vrijgelaten

Bij de aanrijding op de weg naast het Pinkpopterrein in Landgraaf viel een dode en raakten drie festivalgangers zwaargewond. Zij liggen nog altijd in kritieke toestand in het ziekenhuis.

S. is vrijdag vrijgelaten. Volgens het OM zijn er geen indicaties waaruit blijkt dat hij met opzet handelde.

STER reclame