Erik ten Hag
NOS VoetbalAangepast

Ten Hag ziet in ervaren Tadic ideale versterking

Ajax-trainer Erik ten Hag heeft er vertrouwen in dat de transfer van Dusan Tadic snel wordt afgerond. "Het is duidelijk dat we ermee bezig zijn, dat we het aan het vormgeven zijn. Je moet geduld hebben. Timing is van belang."

Donderdag meldde De Telegraaf dat Ajax en Tadic overeenstemming hebben bereikt over een vierjarig contract. De onderhandelingen met zijn club Southampton zijn in volle gang. Het zou gaan om een transferbedrag van 17 miljoen euro. De 29-jarige Tadic komt nu met Servië uit op het WK.

Dusan Tadic komt nu uit op het WK

Ten Hag wacht rustig af ("we werken er hard aan") en wil ook niet verder ingaan op de transferontwikkelingen. Wel wil hij laten weten waarom hij Tadic graag aan de selectie wil toevoegen. "Het is logisch dat we hem er graag bij willen hebben. Hij is wel bijna dertig, maar dat vind ik niet oud. Wij proberen er juist voor te gaan - want we hebben heel veel talenten - om spelers te halen die ervaring hebben om die jonge spelers te ondersteunen."

De reden dat er op Tadic wordt gejaagd heeft ook te maken met het vertrek van een groot talent. Justin Kluivert, die nog een contract had tot medio 2019 bij Ajax, tekende voor vijf seizoenen bij AS Roma.

"Dat is heel jammer natuurlijk. Kluivert is een verschrikkelijk groot talent. Hij heeft zich vorig seizoen in de basis gespeeld. Hij is heel belangrijk geweest", aldus Ten Hag.

"Ik neem het hem niet kwalijk dat hij is vertrokken. Het is zijn keuze, je moet het respecteren. Ik heb hem wel proberen te overtuigen dat nog een jaar Ajax belangrijk voor zijn ontwikkeling is, ook met oog op het Nederlands elftal."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl