Het kantoorpand werd gisteravond beschoten met een raketwerper Politie

De verdachte die opgepakt is voor het beschieten van een kantoorpand in Amsterdam met een antitankwapen, is een 41-jarige man uit Woerden. Hij is volgens de politie lid van een outlaw motorcycle gang, een criminele motorclub.

Om 06.00 uur is de man door een arrestatieteam uit zijn huis gehaald. Hij is de president van chapter Silencio, de Woerdense afdeling van de motorclub Caloh Wagoh MC Main Triad.

Uit een bericht op de offline gehaalde website blijkt dat de groep ruim twee jaar bestaat. De groep zei eind vorig jaar elf afdelingen (chapters) te hebben: negen in Nederland en twee in het buitenland. Daar was geen afdeling in Woerden bij.

Volgens woerden.tv werden bij de arrestatie van de verdachte twee auto's in beslag genomen woerden.tv

Gisteravond werd om 23.00 uur het pand waar onder meer de redacties van Panorama en Nieuwe Revu zijn gevestigd, beschoten met een antitankwapen.

Het is niet duidelijk waarom er werd geschoten en wat het doelwit was. Mogelijk heeft het te maken met een publicatie eerder dit jaar in Panorama. Het blad schreef in april dat de twee verdachten in een rechtszaak over de moord op een Amsterdamse crimineel lid waren van Caloh Wagoh.

Panorama-hoofdredacteur Peter van de Kraats zei eerder vandaag dat hij niet weet wie het gebouw beschoten heeft. De redactie heeft ook geen waarschuwing ontvangen.

De verdachte zit vast in volledige beperkingen.

STER reclame