Politie doet onderzoek op de plek waar is geschoten
NOS NieuwsAangepast

Pand Panorama-redactie beschoten met raketwerper, verdachte opgepakt

Een kantoorpand in Amsterdam is gisteravond laat beschoten met een antitankwapen. Er is een verdachte opgepakt.

In het beschoten pand zitten meerdere bedrijven, waaronder Pijper Media, uitgever van tijdschriften als Grazia, Panorama en Nieuwe Revu. De redacties van deze tijdschriften werken in het pand. De politie onderzoekt welk bedrijf het doelwit was van de beschieting.

Rond 23.00 uur hoorden getuigen een enorme knal in Amsterdam-Sloterdijk. De politie trof een kapotgeschoten raam aan. Niemand raakte gewond.

In de buurt werd een raketwerper gevonden. De politie heeft het wapen meegenomen voor onderzoek. Een arrestatieteam hield de verdachte vannacht aan.

De redactie van Panorama is blij dat de verdachte is aangehouden. "We zijn erg benieuwd wat deze verdachte te melden heeft", laat de redactie weten op de website.

"Het gedeelte waar de redacties van de mannenbladen zitten, is beschoten", licht hoofdredacteur Peter van de Kraats toe. Hij heeft geen idee wat het motief van de dader is. Het blad schrijft geregeld over misdaad en in de editie van deze week staat een artikel over de 'Mocro-maffia'.

"We hebben in het verleden, net zoals andere bladen, weleens te maken gehad met bedreigingen. Het kan uit alle hoeken komen", zegt Van de Kraats. "We weten dan ook niet of de actie op ons is gericht. Van tevoren hebben we geen enkel signaal of waarschuwing ontvangen. Het kan om van alles gaan, boven ons zit bijvoorbeeld ook nog een incassobureau."

De Panorama-redactie maakt zich verder geen zorgen. "We zijn er laconiek onder en gaan gewoon weer aan het werk. Gelukkig doet de koffieautomaat het nog."

Kijk hier naar de beelden van het politieonderzoek.

Projectiel afgeschoten op Amsterdams kantoor

De politie weet nog niet waarom er juist op deze plek werd geschoten. De dader had schijnbaar de draden van de beveiligingscamera's doorgeknipt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl