Eelco Sintnicolaas
NOS SportAangepast

Sintnicolaas niet op NK vanwege inschrijfproblemen

Eelco Sintnicolaas mist dit weekeinde de tienkamp op de NK atletiek. Hij mag niet meedoen door een fout tijdens de inschrijving.

"De inschrijving voor de NK atletiek kon niet veel complexer", verklaarde Sintnicolaas. "Nadat ik bij het afronden van de inschrijving weer ergens anders moest inloggen en ik de gegevens niet bij de hand had, heb ik gedacht: dat doe ik morgen wel." Dat is Sintnicolaas vervolgens vergeten en dat kon niet meer aangepast worden. Sifan Hassan en Nadine Visser meldden zich door blessures eerder al af voor de NK in Utrecht.

"We begrijpen de teleurstelling van Eelco", zegt een woordvoerder van de Atletiekunie in een reactie. "De vraag is altijd waarom moeten we een uitzondering maken? Je kijkt altijd naar topsportredenen daarvoor maar we willen zo min mogelijk uitzonderingen maken. Deze keer zien we geen reële kans dat Eelco een limiet haalt en dat weet hij zelf ook wel."

De woordvoerder benadrukt dat er 775 atleten meedoen en dat iedereen zich hoort in te schrijven. "We vinden het heel sneu voor Eelco en het is jammer dat een topmeerkamper als hij niet meedoet in Utrecht, maar het zijn nou eenmaal de regels."

Als alternatief startte Sintnicolaas gisteren in Hengelo.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl