NOS SportAangepast

Schippers en Martina aanwezig, Hassan en Visser afwezig op NK

Polsstokhoogspringers gaan bij NK onder Domtoren door

Vandaag beginnen in Utrecht de Nederlands kampioenschappen atletiek met het polstookhoogspringen. Naast de Domtoren wordt de strijd aangegaan voor de nationale titel. De komende dagen verhuist het circus naar atletiekbaan Maarschalkerweerd voor de andere onderdelen.

Dafne Schippers start op vrijdag op de 100 meter. De andere Nederlandse topsprinter, Churandy Martina, kan men het hele weekend in actie zien op de 100 en de 200 meter. Ook Nadine Broersen en Anou Vetter zijn aanwezig in Utrecht.

Hassan en Visser geblesseerd

Nadine Visser, Sifan Hassan en Rutger Smith hebben zich echter afgemeld. Hassan kampt met de naweeën van een knieblessure en mist zodoende na de FBK Games ook de NK.

Ook Visser is niet fit. De 23-jarige atlete, die begin dit jaar nog WK-brons won op de 60 meter horden, heeft last van een lichte hamstringblessure.

Nadine Visser bij de Fanny Blanker-Koen Games 2018

Voor Rutger Smith is het extra zuur dat hij vanwege ziekte niet kan deelnemen. De discuswerper zou voor het eerst sinds lange tijd weer een wedstrijd gooien en moet nu noodgedwongen aan de kant staan. Net als vele andere atleten was het voor Smith de kans om zich te plaatsen voor de Europese Kampioenschappen over anderhalve maand in Berlijn.

Er komen nog kansen om plaatsing af te dwingen. Tot 23 juli is het mogelijk om aan de gestelde kwalificatie-eisen te voldoen.

Comenentia en Koster hebben andere plannen

Een aantal Nederlandse atleten heeft besloten om niet naar Nederland terug te keren voor dit NK. Denzel Comenentia woont en traint in Amerika en heeft besloten om daar de blijven. Maureen Koster heeft dispensatie gekregen om in een wedstrijd in Spanje te starten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl