'De Luizenmoeder' is door meer dan 2 miljoen mensen bekeken AVRO Tros

'Hallo allemaal': Zilveren Nipkowschijf voor De Luizenmoeder

tijd van publicatie Aangepast

De populaire comedyserie De Luizenmoeder, met in de hoofdrol Ilse Warringa als Juf Ank, heeft de Zilveren Nipkowschijf gewonnen. De serie van AVROTROS speelt zich af op een basisschool en toont een komische uitvergroting van het gedrag van ouders en schoolpersoneel. De Luizenmoeder was begin dit jaar te zien op NPO 3 en trok op het hoogtepunt 3,5 miljoen kijkers.

"De Luizenmoeder, dat zijn wij allemaal: jong, oud, links, rechts, grachtengordel, provincie, politiek correct of politiek incorrect. Niemand ontkwam, niemand werd gespaard", aldus de jury. "En dat alles in de herkenbare arena van het schoolplein, dat onder het dunne laagje glazuur van gezellig spelende kinderen en keuvelende ouders een ware jungle is."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Geëmotioneerd en nog steeds vol ongeloof

De serie met onder anderen rollen voor Jennifer Hofman (moeder Hannah) en Diederik Ebbinge (schooldirecteur Anton) had als kandidaat voor de Zilveren Nipkowschijf concurrentie van In het Spoor van IS en Ersin in Wonderland.

Ilse Warringa (juf Ank) had de onderscheiding niet verwacht. "Vantevoren dacht ik 'ach, het is al eervol dat we zijn genomineerd'. Als de anderen gewonnen hadden was het ook prima." Ook Hofman staat ervan te kijken. "Ik had op de een of andere manier de Nipkowschijf en comedy nooit gecombineerd in mijn hoofd."

Vroege Vogels

De Zilveren Reissmicrofoon gaat dit jaar naar het radioprogramma Vroege Vogels (BNNVARA). "Vroege Vogels hoort bij de zondag zoals de Top 2000 hoort bij de tijd tussen kerst en oudjaar. Wat ons betreft mogen er nog 40 jaar bij", oordeelde de jury.

André van Duin kreeg de Ere Zilveren Nipkowschijf uitgereikt voor zijn televisiewerk. De Ere Zilveren Reissmicrofoon ging naar radiopresentatrice Tineke de Nooij.

STER Reclame