YouTube
In samenwerking met
Omroep Zeeland
NOS NieuwsAangepast

'Hallo allemaal' uit De Luizenmoeder levert tig varianten op

Van 'Hallo allemaal', het oorwurmliedje uit de populaire tv-serie De Luizenmoeder, bestaan inmiddels een heleboel regionale varianten.

Nieuwste versie van het gezongen welkom is de carillonversie, die elk heel uur door Zierikzee klinkt. Juf Ank zit vast in het carillon, schrijft Omroep Zeeland.

'Hallo Allemaal' valt makkelijk te 'vercarnavallen', blijkt. De Koninklijke Muziekvereniging Crescendo uit Oldenzaal heeft het stof van zich afgeschud en maakt er een mars van, schrijft RTV Oost. Dit is de Facebookvideo van de repetitie.

De Gebroerders Rossig hebben een versie opgenomen, meldt Omroep Gelderland. Weliswaar in een basisschool in Wijchen, maar zonder de bekende juf.

RTV Utrecht signaleert: ook het Museum Speelklok, thuisbasis voor draaiorgels en speeldoosjes, haakt in op de populaire serie.

Carnavalsprovincie Brabant heeft zelfs twee varianten. Gisteren presenteerde Mental Theo een hardstyle-versie, meldt Omroep Brabant.

En feestzanger Huub Hangop lift ook mee op het succes van Juf Ank. De 'luizenvader' heeft de tekst iets veranderd: 'Doei Doei Allemaal'.

En vanzelfsprekend is er ook een vastelaovendversie van het liedje. 1Limburg waarschuwt: "Deze blief de hele daag in diene kop zitte!"

André van Duin was de eerste die de polonaise-potentie van Juf Anks liedje zag. Hij kreeg de studiogasten van De Wereld Draait Door zover om mee te hossen.

Dit is het origineel uit de hitserie.

Advertentie via Ster.nl