Jason Kessler op 13 augustus vorig jaar in Charlottesville
NOS NieuwsAangepast

Organisator Charlottesville-demonstratie wil naar Washington

De man die vorig jaar in de Amerikaanse stad Charlottesville een demonstratie van extreemrechts organiseerde, richt zich nu op de hoofdstad Washington. Daar wil hij in augustus een soortgelijk protest houden, precies een jaar na de uit de hand gelopen demonstratie in Charlottesville.

In Charlottesville eindigde de Unite the Right-betoging tegen de verwijdering van een standbeeld van generaal Robert E. Lee in chaos door vechtpartijen tussen deelnemers, tegendemonstranten en de politie. Dieptepunt waren de dode en negentien gewonden, slachtoffers van een 20-jarige nazisympathisant die met zijn auto op een groep tegendemonstranten inreed.

Auto rijdt in op demonstranten Charlottesville

In eerste instantie had organisator Jason Kessler dit jaar opnieuw voor Charlottesville gekozen, maar het stadsbestuur gaf dit keer geen toestemming. Kessler week daarna uit naar Washington waar hij op 11 en 12 augustus in een park dicht bij het Witte Huis een bijeenkomst wil houden.

In de aanvraag schrijft hij dat hij 400 deelnemers verwacht en dat hij met de politie zal samenwerken. De aanvraag is goedgekeurd, maar er is nog geen vergunning afgegeven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl