Sportcentrum Papendal
NOS SportAangepast

Met nieuwe atletiekbaan Papendal zijn 'alle wensen vervuld'

Sportcentrum Papendal heeft voor 900.000 euro geïnvesteerd in het renoveren van de atletiekbaan. Dat project is nu klaar. De Amerikaan Rana Reider, trainer van onder anderen Dafne Schippers, is razend enthousiast.

"Ik ken over de hele wereld veel atletiekbanen en sportaccommodaties, maar de accommodatie zoals die nu op Papendal is opgeleverd, is echt uniek en een enorme aanwinst voor de Nederlandse topatleten en de buitenlandse atleten en ploegen die hier komen trainen", aldus Reider.

Maatwerk

Papendal heeft mede dankzij de steun van de gemeente Arnhem de beschikking gekregen over een up-to-date accommodatie, waar de sprinters kunnen trainen op het normale kunststof én op het superieure Mondo-kunststof.

"Bij de ontwikkeling en aanleg zijn al onze specifieke wensen vervuld. Het maatwerk zorgt ervoor dat de atleten, coaches, fysiotherapeuten en sportwetenschappers met de nieuwste technologieën en materialen kunnen trainen en werken. Het is een state-of-the-art-atletiekbaan geworden", zegt Ad Roskam, technisch directeur van de Atletiekunie.

Vooral de faciliteiten om te sprinten zijn bijzonder. "De zes rondbanen in de kleur donkerblauw zijn zacht en daartegenaan liggen vijf sprintbanen (in het lichtblauw) van een hardere kunststofsoort en met een hardere ondergrond, waardoor je daarop supersnel kunt lopen", vervolgt Roskam.

"Ook is er voor het verspringen (met twee aanlooprichtingen, zodat er altijd met de wind mee gesprongen kan worden) gekozen voor het supersnelle Mondo-kunststof. Daarnaast zijn er rondom de baan twee sprinthellingen aangebracht, waarbij de atleten heuvel op én heuvel af kunnen sprinten, om een extra trainingsprikkel op te wekken.

Nog meer

Er zijn nieuwe hoogspring- en polsstokhoogspringaccommodaties, werpkooien (voor discuswerpen en kogelslingeren), sprong- en oefentrappen aangelegd en er ligt een krachttrainingsinstallatie, dicht tegen de atletiekbaan aan.

Sportcentrum Papendal

Jochem Schellens, directeur Papendal: "Deze nieuwe atletiekbaan is van groot belang voor Papendal. Er wordt steeds meer naar ons gekeken, kenners scharen Papendal onder de drie beste trainingscentra van de wereld. Om mee te blijven doen is het belangrijk om te blijven investeren in onze accommodaties."

"De grondige renovatie van de atletiekbaan was één van de projecten die al enige tijd op de planning stond. De atleten kunnen nu weer optimaal trainen en dat hopen we natuurlijk terug te zien in prestaties. Momenteel is er serieuze interesse vanuit de Britse, Amerikaanse en Chinese atletiek om op Papendal te gaan trainen en dat is veelzeggend."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl