Dustin Johnson
NOS SportAangepast

Golfer Johnson wankelt op baan van glas op US Open

Golfer Dustin Johnson heeft op de US Open op de Shinnecock Hills-baan in Southampton (New York) bovenaan gezelschap gekregen van drie landgenoten. Op een wonderlijke derde dag maakten Daniel Berger en Tony Finau liefst elf slagen goed op de Amerikaan.

Finau en Berger wisten vrijdag nog maar net de cut te overleven en moesten al vroeg op de dag aantreden. Dat bleek een immens voordeel. De greens waren wat stroever, waardoor beiden tot een ronde van 66 slagen konden komen.

Later op de dag leken de greens wel van glas. Was de bal niet exact gericht op de hole, dan rolde die meters en meters door. Zelfs de organisatie stelde dat de baan misschien iets te lastig was.

Dustin Johnson speelde onder een fraaie zondsondergang

Johnson begon de derde ronde met een voorsprong van vier slagen op de eerste achtervolger, maar na een double bogey (twee slagen boven het gemiddelde van een hole) op de tweede hole was de toon gezet. De nummer een van de wereld en winnaar van de US Open in 2016 maakte nog eens zes bogeys en slechts een birdie (een slag onder het gemiddelde).

Met nog één dag te gaan staan er vier spelers gedeeld op de eerste plaats. Ook Brooks Koepka sloot zich aan bij de koplopers. De winnaar van vorig jaar hield de schade met vier bogeys en twee birdies beperkt tot +2.

Mickelson slaat tegen bewegende bal

Vijfvoudig majorwinnaar Phil Mickelson maakte er op zijn 48ste verjaardag een potje van. Op de dertiende hole sloeg hij de bal, terwijl die nog niet stil lag. Dat leverde hem twee strafslagen op. Zijn score op de tiende hole kwam daardoor uit op tien slagen, zes boven par.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl