Dustin Johnson
NOS Sport

Johnson met ingaan van US Open weer 's werelds beste golfer

Golfer Dustin Johnson begint donderdag als nummer een van de wereld aan het US Open in New York, de tweede major van het jaar. De 33-jarige Amerikaan heroverde de koppositie op Justin Thomas door in Memphis het FedEx St.Jude Classic te winnen.

Johnson moest na de derde dag nog zijn landgenoot Andrew Putnam bovenaan naast zich dulden. De 29-jarige Putnam, die nog nooit een toernooi had gewonnen, maakte echter al op de eerste hole een dubbele bogey en daarmee was het beslissende gaatje geslagen.

Afsluiten met een eagle

Johnson haalde zijn achttiende toernooizege in stijl binnen door zijn ronde met een eagle af te sluiten. Vijftien maanden geleden werd hij voor het eerst nummer een van de wereld, maar vorige maand ging Thomas hem voorbij.

Joost Luiten doet niet mee aan het US Open. Buiten dat de Nederlander zich niet had gekwalificeerd, kampt hij ook met vocht in zijn linkerpols. Hij hoopt bij het Franse Open eind juni zijn rentree te maken.

Luiten deed eerder dit jaar ook niet mee aan de Masters. De eerste major van het jaar werd gewonnen door de Amerikaan Patrick Reed.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl