Vandaag gaat het WK in Rusland eindelijk van start
NOS SportAangepast

De sport van donderdag bij de NOS

Vandaag begint het WK voetbal. Om 17.00 uur wordt er in Moskou afgetrapt voor de openingswedstrijd tussen gastland Rusland en Saudi-Arabië. De NOS zendt alle 64 wedstrijden van het WK live uit op tv en online.

Alle wedstrijden zijn ook te volgen via het liveblog op NOS.nl en in de app, op NPO Radio 1 en via teletekst. Nieuw op de app en de site is NOS 360°, waarmee de mooiste acties en doelpunten uit diverse camerahoeken te bekijken zijn.

De eerste WK-uitzending begint vanmiddag om 16.15 uur op NPO 1 met een verslag van de openingsceremonie van het WK en een voorbeschouwing op de eerste wedstrijd door Hugo Borst, Rafael van der Vaart en Jevgeni Levtsjenko.

Vanaf 19.05 uur is het tijd voor de allereerste Studio Rusland met presentator Henry Schut en sidekick Hugo Borst. In de eerste aflevering zijn naast Van der Vaart en Levtsjenko ook freestyle-voetballer Soufiane Touzani en scheidsrechter Bas Nijhuis te gast.

Om 17.00 uur Rusland en Saudi-Arabië openen WK

Staat van Oranje

Vanavond is ook het slot van de vierdelige serie De Staat van Oranje, waarin een andere kijk op de crisis in het Nederlandse voetbal wordt gegeven. In deze aflevering (om 21.25 uur op NPO 2) draait het om de kunst van het opleiden.

De Staat van Oranje neemt de voetbalopleiding in Frankrijk, de veelgeprezen jeugdopleiding van AZ en Athletic Club uit Bilbao, de Baskische club die alleen werkt met spelers die zijn geboren in de eigen regio, onder de loep.

Volleybalsters en Bertens

De Nederlandse volleybalsters spelen vanavond in Stuttgart hun laatste groepswedstrijd in de Nations League tegen Duitsland. Die wedstrijd is live te volgen bij Langs de Lijn En Omstreken op NPO Radio 1. Nederland plaatste zich gisteren door een zege op China al voor het finaletoernooi van de Nations League.

Op het tennistoernooi in Rosmalen komt Kiki Bertens vandaag in actie. Ze stuit in de achtste finales op haar Belgische dubbelpartner Kirsten Flipkens. Beelden van die partij zijn in de loop van de dag te zien op NOS.nl en de app.

Uitzendingen van donderdag

16.15 uur Openingsceremonie WK voetbal NPO 1 en NOS.nl
17.00 uur Openingswedstrijd WK Rusland-Saudi-Arabië NPO 1 en NOS.nl
19.05 uur Studio Rusland NPO 1 en NOS.nl
20.30 uur Langs de Lijn En Omstreken NPO Radio 1
21.27 uur De Staat van Oranje NPO 2 en NOS.nl
22.40 uur Nieuwsuur NPO 2

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl