Venezuela laat weer 43 gevangenen vrij

De vrijlating van gevangenen eerder deze maand EPA

Venezuela laat voor de derde keer in een paar weken tijd gevangenen vrij. Dit keer zijn het er 43. De vrijlatingen volgen op de herverkiezing vorige maand van president Maduro. Maduro zei daarna dat hij een nationale dialoog op gang wilde brengen. De vrijlating van gevangenen is daar een onderdeel van.

Venezuela telt meer dan 300 politieke gevangenen. Onder de gevangenen die eerder vrijkwamen, waren volgens de oppositie gewone criminelen en tientallen tegenstanders van Maduro die ten onrechte zouden zijn opgepakt. Voorwaarde voor hun vrijlating was dat ze niet met de pers zouden praten of Venezuela zouden verlaten.

Schijnvertoning

De herverkiezing van Maduro werd door regeringen van andere landen fel bekritiseerd, omdat de stembusgang niet vrij en eerlijk zou zijn geweest. De Amerikaanse vicepresident Pence sprak van een schijnvertoning, veel Latijns-Amerikaanse landen riepen uit protest tegen de herverkiezing hun ambassadeur terug.

Maduro regeert Venezuela sinds 2013. Sindsdien gaat het steeds slechter met het land. Het parlement is buitenspel gezet en het land kampt met een diepe economische crisis met hyperinflatie. Volgens Maduro zelf is dat niet zijn schuld.

STER Reclame