Fernando Hierro, bondscoach van Spanje AFP

Hierro: mooi en spannend voetbal, vechten voor de wereldtitel

time icon Aangepast

Fernando Hierro zal, toen hij in het vliegtuig naar Rusland stapte, nooit gedacht hebben dat hij een paar dagen later in trainingspak op het trainingsveld zou staan. Na het ontslag van bondscoach Julen Lopetegui is de technisch directeur van de Spaanse voetbalbond plotseling de nieuwe bondscoach. De Spaanse bond nam het Lopetegui bijzonder kwalijk dat hij in het geheim had onderhandeld met Real Madrid en dinsdag onverwachts bekendmaakte dat hij na het WK trainer wordt van de Spaanse topclub.

Op zijn eerste werkdag als bondscoach stond Hierro in Krasnodar direct de pers te woord. Zijn doel is duidelijk: in Rusland wereldkampioen voetbal worden.

Fernando Hierro (m) op het trainingsveld met de Spaanse selectie AFP

Spanje speelt vrijdag zijn eerste groepswedstrijd tegen Portugal. "We hebben geen tijd om aan iets anders te denken dan die wedstrijd. Het was bepaald geen gemakkelijke dag, maar wat mij betreft laten we het verleden rusten en kijken we positief naar voren", aldus de 50-jarige Hierro, die in zijn actieve carrière meer dan zeshonderd wedstrijden voor Real Madrid speelde en 89 keer uitkwam voor de Spaanse nationale ploeg.

'Trainers gaan en komen'

Hierro, die alleen trainerservaring heeft in de tweede divisie bij Real Oviedo, heeft vertrouwen in een goede afloop. "Vergeet niet dat onze internationals profs zijn. Ze zijn eraan gewend dat trainers komen en gaan. Ons doel is mooi en spannend, we gaan vechten voor de wereldtitel. De spelers houden van een uitdaging. Zoals alle Spanjaarden. We moeten terug op het pad en ons nu volwassen tonen."

Opstelling

Grote vraag was of de nieuwe bondscoach andere spelers gaat opstellen dan zijn voorganger. Hierro liet weten niet te zullen sleutelen aan de opstelling van de afgelopen periode. "De opstelling blijft hetzelfde. Daar ga ik niets aan veranderen."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Lopetegui weg uit Rusland: ik ben heel verdrietig

Op het vliegveld van Krasnodar gaf de vertrokken Lopetegui, met zijn gezicht grotendeels verborgen achter een donkere zonnebril, een korte verklaring. De nieuwe trainer van Real Madrid maakte een zwaar aangeslagen indruk. "Ik ben zeer verdrietig", mompelde hij tegen de verzamelde pers.

"Ik hoop dat Spanje een bijzonder goed WK gaat spelen en dat we de wereldtitel winnen. We hebben een geweldige ploeg."

STER Reclame