Middag haakt met nieuwe blessure af bij Oranjevrouwen

Aangepast
Tessel Middag ANP Pro Shots

De Nederlandse voetbalvrouwen moeten het dinsdag in het WK-kwalificatieduel met Slowakije ook zonder Tessel Middag stellen.

De middenveldster heeft op de training een knieblessure opgelopen. Nader onderzoek moet uitwijzen wat de precieze schade is.

Net weer fit

Middag had voor de duels met Noord-Ierland (0-5 winst, afgelopen vrijdag) en Slowakije na lange afwezigheid juist weer haar rentree gemaakt in de selectie van de Oranjevrouwen.

De voormalig speelster van Manchester City blesseerde in aanloop naar het EK 2017 dezelfde knie en stond toen lang aan de kant met een kruisbandblessure.

De Nederlandse voetbalsters spelen dinsdagavond om 20.00 uur in Heerenveen tegen Slowakije. Bij winst en puntenverlies van naaste concurrent Noorwegen tegen Ierland, plaatst Nederland zich direct voor het WK in 2019 in Frankrijk.

Mochten beide landen dinsdag winnen, krijgt Oranje op 4 september in de uitwedstrijd tegen Noorwegen, de huidige nummer twee in de groep, nogmaals de kans om zich direct te plaatsen.

Daardoor miste Middag het succesvol verlopen EK in eigen land. "Er zijn toen zeker tranen gevloeid. Dat is het harde van topsport, je hebt geen zekerheid. Er kan elk moment iets gebeuren."

Van Es en Van der Most ook niet beschikbaar

Eerder haakten Kika van Es en Liza van der Most al af. Verdediger Van Es, die onlangs overstapte van FC Twente naar Ajax, kampt met een hamstringblessure. Ajax-verdediger Van der Most is nog ziek.

Coach Sarina Wiegman roept geen vervangers op voor de drie spelers.

Resterend programma Nederland en Noorwegen

dinsdag 12 juni Noorwegen-Ierland
Nederland-Slowakije
vrijdag 31 augustus Slowakije-Noorwegen
dinsdag 4 september Noorwegen-Nederland

Stand Groep 3

Doelsaldo
1. Nederland 6-16 20-0
2. Noorwegen 5-12 15-3
3. Ierland 6-10 6-5
4. Noord-Ierland 6-3 4-22
5. Slowakije 5-0 3-18

STER Reclame